ua en ru

Опозиція має намір ініціювати референдум про недовіру Януковичу і Раді

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявляє, що якщо голова Верховної Ради Володимир Рибак і Президент Віктор Янукович підпишуть бюджет та інші закони, які були ухвалені в Раді, то опозиція ініціюватиме проведення референдуму про висловлення недовіри Раді та Президенту.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявляє, що якщо голова Верховної Ради Володимир Рибак і Президент Віктор Янукович підпишуть бюджет та інші закони, які були ухвалені в Раді, то опозиція ініціюватиме проведення референдуму про висловлення недовіри Раді та Президенту. Про це Кличко заявив журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє його прес-служба.

Кличко підкреслив, що прийняті рішення є нелегітимними. "Всі закони були прийняті з порушенням норм регламенту і вони не мають законодавчої сили. Якщо ці закони будуть підписані спікером та Президентом, ми ініціюватимемо референдум з висловлення недовіри парламенту і Президента", - сказав лідер "Удару".

Відповідаючи на запитання журналістів, чому фракції опозиції не підуть тим же шляхом і не проведуть своє альтернативне засідання, де будуть приймати рішення шляхом підняття рук, Кличко зазначив, що опозиція не збирається таким чином легітимізувати сьогоднішні дії влади.

Нагадаємо, Рада 16 січня 235 голосами прийняла держбюджет-2014 і ряд інших законів.