ua en ru

"Опозиційний блок" заявив про готовність брати участь у відбудові Донбасу

У вівторок, 19 січня, голова фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко і народний депутат Сергій Льовочкін провели зустріч з спецпредставниками Федерального канцлера Німеччини Крістофом Хойсгеном і Президента Франції Жаком Одібером. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Зокрема, українські парламентарії констатували необхідність стабілізації режиму припинення вогню, політичного врегулювання конфлікту на Донбасі, реінтеграції територій в українську політичну структуру, щоб почати процес відновлення Донбасу, а також обговорили оптимальний алгоритм реалізації Мінських угод.

За даними прес-служби, "Опозиційний блок" окреслив необхідну контрибуцію українського парламенту у вирішенні кризи, зокрема, прийняття законів про вибори та амністії. Крім цього, були висловлені можливі напрями та механізми реалізації Конституційної реформи в Україні.

На думку Юрія Бойка, мінські угоди - це єдиний шлях вирішення конфлікту в Донбасі. Політик підкреслив, що "український парламент сьогодні повинен відповісти на питання, які хвилюють суспільство".

"Наша позиція - необхідно прийняти всі закони, щоб врегулювати конфлікт в Донбасі. Тому що всі люди хочуть миру в Україні. Саме тому парламент повинен знайти в собі політичну волю і прийняти відповідне рішення", - підкреслив політик.

Як зазначається, "Опозиційний блок" заявив про готовність брати участь у вирішенні кризи, у проведенні виборів на територіях Донецької і Луганської областей і всіма доступними засобами брати участь у відбудові Донбасу для нормалізації життя людей на територіях, що постраждали від збройного конфлікту.