ua en ru

"Опозиційний блок" вимагає відставки міністра культури

"Опозиційний блок" вносить на розгляд Верховної Ради постанову про відставку міністра культури В'ячеслава Кириленка. Про це йдеться в заяві прес-служби партії.

В понеділок постанову буде зареєстровано в парламенті.

"Ми також вимагаємо розслідування провокаційної діяльності міністра. Міністерство культури перетворилося на міністерство провокацій і шкідництва. Діяльність В'ячеслава Кириленка і його однодумців загрожує суспільному миру, культурним пам'яткам країни і цілісності України", - йдеться в заяві.

Зазначається, що "Мінкульт Кириленка і його структури створили "чорні" списки" акторів, і заборонили аполітичні фільми, популярні у поколінь українців: "Іронію долі", "Кавказьку полонянку", "Гостю з майбутнього".

"Днями контора Держкомкіно, підпорядкована Мінкульту - заборонила ряд російських серіалів, включаючи "Майстер і Маргарита". Раніше були заборонені "Біла Гвардія" і "Тарас Бульба" за романами, написаними великими письменниками, народженими в Україні, - Михайлом Булгаковим і Миколою Гоголем", - зазначили в партії.

У прес-службі підкреслили, що "геніальний твір Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита" вже потрапляло в список заборонених книг".

"Це було в СРСР при Сталіні. Тепер серіал за цим романом потрапив в список заборонених. Це сталося за нинішньої влади. Саме цими рішеннями і фактами корупції вона і ввійде в новітню історію України. Кириленко і його підручні не обмежуються провокаціями у сфері кіно. Сьогодні вони розпалюють міжконфесійний конфлікт. Прийняте ними рішення про передачу в користування УПЦ КП частини приміщень "Софії Київської" не тільки суперечить зобов'язанням України перед ЮНЕСКО, але і порушує права інших церков. Причина такого рішення - в особистій церковної приналежності Кириленка до УПЦ КП і його дружніх стосунках з її керівництвом. Незаконний дозвіл КМУ на проведення служби УПЦ КП в історичному комплексі "Софії Київської" може зруйнувати міжконфесійний світ і баланс в Україні. Опозиційний блок оскаржив в судах всі ці незаконні дії, спрямовані проти України", - підсумували в партії.