ua en ru

В "Опозиційному блоці" розкритикували законопроект про реінтеграцію Донбасу

В "Опозиційному блоці" розкритикували законопроект про реінтеграцію Донбасу Фото: Юрій Бойко (УНІАН)

"Опозиційний блок" не буде підтримувати законопроект про реінтеграцію Донбасу

Фракція "Опозиційного блоку" у Верховній Раді не буде підтримувати законопроект про реінтеграцію Донбасу. Про це лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив під час спілкування з журналістами в кулуарах парламенту, повідомляє прес-служба політсили.

Зокрема, Бойко вважає, що цей законопроект не про реінтеграцію, а про відокремлення Донбасу, тому "Опозиційний блок" ні в якому разі не буде його підтримувати.

"Проштовхування такого закону про реінтеграцію Донбасу, а точніше сказати - про відокремлення цієї частини країни, це злочин проти держави, це пряме порушення Мінських угод, які всім світом визнано єдиним варіантом дипломатичного врегулювання конфлікту на сході України. Тому ми категорично проти законопроекту в такому вигляді. Ми будемо голосувати проти", - підкреслив політик.

Він зазначив, що "Опозиційний блок" виступає за відновлення територіальної цілісності країни дипломатичним шляхом і вважає, що має бути "дорожня карта", яка дозволить це зробити.

"Наступне покоління запитає у нинішнього, що воно зробило для того, щоб повернути території. Цього в даному законопроекті немає. Навпаки, він відокремлює територію України. Процес, який розпочався в Мінську, вимагає продовження. Кінцева мета - повернення територій і людей в країну", - наголосив Бойко.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони сьогодні на засіданні розгляне проект закону про статус тимчасово окупованих територій Донбасу.