ua en ru

Опозиції у Венесуелі дозволили провести референдум щодо відставки президента країни

Опозиції у Венесуелі дозволили провести референдум щодо відставки президента країни Фото: опозиція у Венесуелі зможе провести референдум щодо відставки президента країни Ніколаса Мадуро

Щоб ініціювати голосування, опозиціонерам потрібно набрати 3,9 млн підписів

Національний виборчий рада Венесуели у вівторок, 26 квітня, надав лідерам опозиції документ, який дозволяє почати процес організації референдуму щодо відставки президента Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє Reuters.

Щоб почати процедуру організації референдуму, потрібно зібрати на його підтримку 200 тисяч підписів. Щоб ініціювати референдум, опозиціонерам потрібно набрати 3,9 млн підписів. При цьому в ході волевиявлення кількість тих, хто проголосує проти Мадуро, повинна бути більшою 7,5 млн людей, які підтримали його під час минулих виборів в 2013 році.


Минулого тижня депутати від опозиції прикували себе до будівлі виборчого ради на знак протесту проти неподання документа, який дозволяє почати збір підписів для ініціації референдуму.

Термін повноважень Ніколаса Мадуро на посаді президента закінчується в 2019 році. Він вже звинуватив опозицію в прагненні влаштувати переворот проти нього.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро доручив перевірити венесуельців, згаданих у "панамських документах".