ua en ru

У "Оппоблоці" прокоментували результати експертизи почерка Охендовського

У "Оппоблоці" прокоментували результати експертизи почерка Охендовського Фото: Михайло Охендовський

За словами Мірошниченка, 100-відсоткову достовірність почерка встановити неможливо

В "Опозиційному блоці" сумніваються в достовірності експертизи почерка голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в "амбарній книзі" Партії регіонів, проведеній Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Мірошниченко, передає прес-служба партії.

"Як юрист, я був би дуже обережним в оцінці сьогоднішнього заяви НАБУ щодо експертизи почерку Михайла Охендовського в т. н. "амбарній книзі" Партії регіонів. По-перше, жодна графічна експертиза не може встановлювати стовідсоткову достовірність. Про що власне і свідчить про те, що з двох експертиз та, яка проводилася найбільш авторитетним профільним Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз (КНДІСЕ), хоча і не спростовує, але й не підтверджує автентичність почерку Михайла Охендовського", - підкреслив Мірошниченко.

Він при цьому зазначив, що також не визначений і процесуальний статус самого джерела інформації, адже мова йде не про оригіналах, а лише про ксерокопіях документів.

"Незрозуміло, чи існують вони. Я, наприклад, ніколи не стикався з такою "амбарной книгою", хоча і був членом Партії регіонів. У такій справі графічна експертиза повинна розглядатися лише в контексті інших доказів. Чи є вони? Ми про них не чуємо", - сказав народний депутат.

"Наскільки виправданим є порушення таємниці слідства на етапі збирання доказів, коли подібні заяви можуть вплинути на хід, а головне, об'єктивність слідства? У юристів в цьому контексті є одне побажання: об'єктивність слідчих дій не повинна підмінятися звичайним політичним піаром", - підкреслив Юрій Мірошниченко.