ua en ru

В "Опоблоці" запропонували профінансувати додаткову підготовку одеської поліції

Депутати від "Опозиційного блоку" Одеської облради Віктор Баранський і Віталій Саутенков запропонували профінансувати додаткову підготовку місцевої поліції.

Про це вони заявили на прес-конференції, передає "112 Україна".

Так, вони готові відремонтувати тир і оплатити роботу психологів і тренерів, щоб підвищити безпеку громадян Одеської області і знизити ймовірність некомпетентних дій поліції.

Прес-конференція була присвячена проблемам вогневої та психофізичної підготовки поліції, яка на даний момент є недостатньою, найбільш кричущим доказом чого стало вбивство 17-річного Михайла Медведєва в Києві та стрілянина нетверезого поліцейського по власній машині в Одесі. З'являються й інші повідомлення про інциденти з непристойною участю співробітників поліції, зазначає телеканал.

"Ми готові запропонувати наступну допомогу - облаштувати один з тирів або єдиний в Одеській області польовий навчальний центр, який знаходиться на Київській трасі. Ми могли б запросити кращих інструкторів для закріплення навичок та проведення психофізичної підготовки. У будь-якій справі необхідно постійне поліпшення навичок", - заявив Баранський, додавши, що до базового курсу, який вже був пройдений поліцейськими, необхідно додати додаткові знання і навички, ретельно відпрацювати ситуації, які виникнуть рано чи пізно у місті.

У ході обговорення проблем з підготовкою поліції зазначалося не тільки те, що на підготовку поліцейських відводиться всього 2,5 місяця, з яких лише 1,5 місяця займає вогнева підготовка (стрільба в тирі 2-3 рази в тиждень, по 4-8 патронів), але і те, що після навчання практично припиняється.

Як зазначалося в ході обговорення, тир, в якому тренуються одеські поліцейські, знаходиться в напівробочому стані. Рівень психологічної підтримки, яку повинні надавати поліцейським, також недостатній. Відбір за психофізичним критеріями готовності, за даними партії, проводиться неналежним чином.

"Кількість злочинів в цілому по країні і конкретно в нашій області зростає. У цей неспокійний час розраховувати в повній мірі на поліцейських в питанні захисту нашого спокою і правопорядку ми не можемо. Сьогодні табельну вогнепальну зброю довірили людям, які всього півтора місяці практикувалися у стрільбі. Та й то не кожен день, а 2-3 рази на тиждень", - зазначив Саутенков, додавши, що виникають питання, чи готові поліцейські до володіння і використання табельної зброї в міських умовах.

Віктор Баранський і Віталій Саутенков направили звернення з пропозицією особистої допомоги керівнику Національної поліції України Хатії Деканоідзе.

"Оскільки поліцейським, які пройшли базове навчання, необхідно постійно удосконалювати навички поводження з вогнепальною зброєю, щоб адекватно реагувати на виклики і події, ми пропонуємо підключити ресурси небайдужих одеситів, готових надати спонсорську допомогу", - йдеться в документі.