ua en ru

"Опоблок" заявляє про новий виток репресій проти політсили через позицію по блокаді Донбасу

"Опоблок" заявляє про новий виток репресій проти політсили через позицію по блокаді Донбасу "Опоблок" зробив заяву

В "Опоблоці" вважають звинувачення Артюшенка на адресу Балицького безпідставними

"Опозиційний блок" заявляє про новий виток репресій проти політсили через позицію партії щодо блокади Донбасу. Про це йдеться в заяві прес-служби "Опоблоку", опублікованій на сайті партії.

"Опозиційний блок" протестує проти політичних переслідувань депутата Євгена Балицького. Кримінальну справу, порушену Генпрокуратурою за фальшивим доносом провладного депутата Артюшенка, – це повернення в 1937 рік. Влада розпочала новий виток репресій проти "Опозиційного блоку" за принципову позицію партії щодо блокади Донбасу. Ми закликаємо посольства США та інших зарубіжних партнерів втрутитися в ситуацію, щоб зупинити наступ на демократію в Україні", - йдеться в заяві.

В "Опоблоці" вважають звинувачення Артюшенка на адресу Балицького безпідставними. "Рік тому суд вже зобов'язав Артюшенка спростувати власні брехливі висловлювання на адресу Балицького. Тепер він намагається взяти реванш, вигадуючи чергові фальшивки, щоб догодити владі", - йдеться в заяві.

"Ця справа – очевидна політична атака на "Опозиційний блок". Ми – єдина партія в країні, яка засудила рішення РНБО про блокаду Донбасу. Саме це рішення є сепаратистським, спрямованим на відділення цілого регіону від України. "Опозиційний блок" протестує проти дій Генпрокуратури по завідомо брехливому доносу Артюшенку. Ми звертаємося до представників міжнародних організацій, посольств США та інших демократичних держав з проханням втрутитися в ситуацію в Україні, щоб зупинити новий виток репресій проти опозиції", - резюмували в політсилі.