ua en ru

"Опоблок" звинуватив владу в обмеженні прав громадян

"Опоблок" звинуватив владу в обмеженні прав громадян Фото: "Опоблок" зробив заяву

Політсила закликає зайнятися подоланням тотального безкультур'я

"Опозиційний блок" звинуватив владу в утиску прав українських громадян. Про це йдеться в заяві політсили, опублікованій на офіційному сайті "Опоблоку".

"Опозиційний блок" висловлює свій протест проти політики дискримінації та придушення прав громадян, яку проводить влада. Спроби грубого втручання в суспільні та гуманітарні процеси — це пряме порушення конституційних соціальних і культурних прав", - йдеться в заяві.

У політсилі вважають, що "радикальними націоналістичними рішеннями влада намагається прикрити провали в політичній, економічній і соціальній сферах".

"Але всупереч сподіванням такі кроки стають контрастним тлом, на якому некомпетентність, корумпованість і неспроможність правлячих кіл виглядають ще більш чітко. Навіть культурну політику влада перетворює в інструмент додаткових корупційних поборів", - відзначили в "Опоблоці".

Автори заяви вимагають від влади відмовитися від блокад, заборон і кримінальних переслідувань, як методу вирішення внутрішньополітичних проблем; визнати за мільйонами українських громадян їх природні, культурні та соціальні права, право на іншу політичну позицію; розпочати загальнонаціональний діалог, який буде спиратися на безумовне дотримання норм Конституції України".

"Сьогодні потрібно зайнятися подоланням тотального безкультур'я. Спрямувати державні інвестиції в розвиток багатонаціональної української культури та мистецтва. Припинити урізання бюджетних коштів на освіту і науку", - впевнені в політсилі.

"Ми звертаємося до місцевих рад із закликом підтримати позицію "Опозиційного блоку". Вказати владі на неприпустимість нехтування прав громадян. Влада повинна знати, як суспільство насправді ставиться до її дій", - резюмували у "Опоблоці".