ua en ru

ОПОРА: у Кривому Розі порушується законодавство про передвиборчу агітацію

ОПОРА: у Кривому Розі порушується законодавство про передвиборчу агітацію Фото: вибори в Кривому Розі

В агітаційному матеріалі одного із кандидатів не зазначені вихідні дані, що забороняється законом

У Кривому Розі передвиборча агітація проводиться у невідповідності з вимогами виборчого законодавства. Про це повідомили в громадській мережі "ОПОРА".

"У п'ятницю, 26 лютого, в розважальному центрі "UNION" (Дзержинський район, вул. Димитрова 30г), спостерігачі ОПОРИ виявили стенд з черговим випуском інформаційного бюлетеня "Криворожанин". Розміщені у ньому публікації, спрямовані виключно на популяризацію діяльності та підтримку Юрія Вілкула, офіційно зареєстрованого кандидатом на посаду міського голови Кривого Рогу 24 лютого", - зазначили в громадській мережі.

В публікаціях, зокрема, наводяться цитати Юрія Вілкула, в яких він розповідає про напрямки фінансування із місцевого бюджету, міську програму допомоги воїнам АТО, здійснений в минулому році ремонт великих автомагістралей та плани про ремонт доріг в 2016-му.

Спостерігачі ОПОРИ вважають, що такі матеріали є частиною передвиборчої агітації. Втім, у вказаному бюлетені, не вказана особа відповідальна за випуск, що заборонено ч.2 ст. 56 Закону України "Про місцеві вибори".

В організації припускають, що відповідні матеріали були виготовлені не з виборчого фонду, що заборонено законодавством.

Спостерігачі ОПОРИ зателефонували до поліції і викликали патрульну групу. Поліцейські склали протокол про прийняття заяви про вчинення ймовірного адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, з 22 лютого по 2 березня в Кривому Розі відбувається реєстрація кандидатів на посаду мера.