ua en ru

ОПОРА констатує приватні порушення регламенту у Верховній Раді

ОПОРА констатує приватні порушення регламенту у Верховній Раді Фото: Ольга Айвазовська

Закон про реструктуризацію валютних кредитів був прийнятий за повною процедурою регламенту

У громадянській мережі ОПОРА констатують приватні порушення регламенту у Верховній Раді України при прийнятті законопроектів. Про це на прес-конференції заявила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прогресує тенденція недостатньо якісної роботи по закону України "Про регламент". Народні депутати, користуючись ситуацією на сході, війною, необхідністю приймати дуже оперативні швидкі рішення під тиском міжнародного співтовариства і тих установ, які надають Україні міжнародно-технічну та кредитну допомогу, іноді йдуть на порушення регламенту в частині реєстрації законодавчих ініціатив, розгляду, проведення необхідної кількості читань", - сказала експерт.

Айвазовська додала, що скандальний законопроект про реструктуризацію валютних кредитів - єдиний, який розглядався за повною процедурою регламенту Верховної Ради.

"Законопроект, який стосується валютних кредитів, він насправді єдиний за цей період часу, який розглядався за повною процедурою регламенту", - повідомила вона.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". Після цього у Раді запропонували переголосувати законопроект, а також розпочали збір підписів за те, щоб Президент України Петро Порошенко ветував цей законопроект. Деякі нардепи вирішили відкликати свої голоси.