ua en ru

Операція із затримання Мосійчука готувалася два місяці, - джерело

Операція із затримання Мосійчука готувалася два місяці, - джерело Фото: Ігор Мосійчук

Про підготовку арешту нардепа-радикала знали не більше п'яти осіб

Операція із затримання народного депутата із фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука готувалася слідчими Генеральної прокуратури України два місяці. Про це з посиланням на одного із впливових колег нардепа йдеться в матеріалі РБК-Україна "Арешт Мосійчука: Порошенко знайшов "вила" для Ляшка".

"Усе трималося у глибокій таємниці, знали про це не більше п'яти чоловік. У ГПУ сформували спеціальну команду слідчих - там молоді хлопці, у них очі горять. Молодці", - розповів РБК-Україна нардеп.

За словами джерела, Мосійчука можна було заарештувати і за підозрою у скоєнні зґвалтування, відео якого давно "гуляє" Інтернетом.

"Але вони (представники РП, - ред.) почали б кричати, що на відео вони допитують сепаратистку, і суспільство могло це не сприйняти. А тут чітко зафіксовано - хабар", - заявив співрозмовник, додавши, що сюрпризи, пов'язані з корупційними справами, тільки починаються.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука. За відповідний проект постанови проголосували 262 нардепи.

За інформацією ГПУ, Мосійчук підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч.2,3 ст.296 (хуліганство), ч.1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч.1 ст.376 (втручання в діяльність судових органів), ч.1, 2 ст.377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.