ua en ru

Оператор АЕС "Фукусіма-1" TEPCO скоротить 1 тис. робочих місць

Оператор аварійної АЕС "Фукусіма-1" компанія TEPCO планує у другій половині 2014 р. скоротити понад 1 тис. своїх співробітників за рахунок виходу на пенсію, передає Reuters з посиланням на джерела.

TEPCO працює над планом реорганізації, щоб уникнути більш радикальних рішень, в тому числі можливого проведення компанії через процедуру банкрутства в обмін на державне фінансування і зупинку реакторів на "Фукусімі". Уряд Японії вже погодився витратити близько 468,7 млн дол. на вирішення проблеми можливих витоків з приблизно тисячі резервуарів з радіоактивною водою, і реструктуризація допомогла б компанії забезпечити залучення коштів.

ТЕРСО 22 липня 2013 р. вперше визнала факт витоку в океан з резервуарів для зберігання зараженої води. Перші дані про перевищення норм вмісту стронцію і тритію в грунтовій воді біля другого блоку станції були оприлюднені 19 червня. Незважаючи на те, що природоохоронні організації неодноразово попереджали про небезпеку забруднення прибережних вод радіоактивними речовинами внаслідок аварії на "Фукусімі", факт можливості таких витоків представниками TEPCO заперечувався.

Наприкінці жовтня рада правлячої Ліберально-демократичної партії Японії (ЛДПЯ) заявила про допустимість поділу компанії - оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1" TEPCO. Раніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе запропонував виділити всередині TEPCO спеціальний відділ, який займається ліквідацією наслідків аварії, однак керівники ЛДПЯ впевнені, що цей "відділ" має стати незалежною організацією.

Чистий прибуток японської компанії Tokyo Electric Power Company (TEPCO) - оператора сумно відомої АЕС "Фукусіма-1" - у фінансовому півріччі (з 1 квітня 2013 р. по 30 вересня 2013 р.) склала 616,1 тис. млрд ієн (6,27 млрд дол.) проти чистого збитку в розмірі 299,4 млрд ієн за аналогічний період роком раніше.