ua en ru

Оперативна обстановка: у Генштабі розповіли, як пройшов п'ятий день війни

Оперативна обстановка: у Генштабі розповіли, як пройшов п'ятий день війни Фото: українські військові (mil.gov.ua)

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах і як минула п'ята доба війни, яку Росія веде проти України з 24 лютого.

Про це 1 березня повідомляє РБК-Україна з посиланням на оперативну інформацію від Генштабу ЗСУ.

Окупанти з початку доби проводили перегрупування військ і завдавали ракетно-бомбових ударів з повітря. Також були спроби висадити тактичні десанти. Ворог широко застосовує ДРГ для нападів на об'єкти цивільної та військової інфраструктури.

На Сіверщині ЗСУ продовжує бої та тримає оборону, не дозволяючи противнику просуватися до Києва з північно-східного напрямку.

У передмісті Чернігова з'явилися окремі ворожі ДРГ, які за підтримки броньованої техніки намагалися прорватися до міста, проте були знищені українськими захисниками.

На інших напрямах танкові та механізовані частини ЗСУ за підтримки авіації та артилерії ведуть оборонні бої на зайнятих рубежах, завдаючи противнику вогневу поразку всіма наявними засобами.

На Слобожанщині механізовані бригади та БТГр Десантно-штурмових військ зі складу оперативного угруповання знищують живу силу та військову техніку російських військ, що намагається вклинитися та відновити положення по першому рубежі оборони.

Сили оборони Києва продовжують захищати місто, утримувати зовнішні межі оборони та критично важливі об'єкти державної інфраструктури, не допускаючи наближення окупаційних підрозділів до передмість столиці.

Також у Києві продовжуються активні заходи щодо виявлення та знищення ворожих ДРГ. Зазначається, що диверсанти переодягаються у військову форму ЗСУ, Нацгвардії та Національної поліції України для проникнення до Києва через бойові порядки наших військ.

"Стійка оборона наших військ стрімко знижує моральний дух противника та його волю до перемоги. Зафіксовано випадки дезертирства та добровільної здачі в полон цілими підрозділами", - розповіли у Генштабі.

Українські Повітряні Сили за останню добу знищили 5 російських літаків.