ua en ru

ОПЕК зберігла рівень квот видобутку нафти на рівні 30 млн бар. на добу

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) залишила квоти на видобуток нафти без змін, зберігши їх на рівні 30 млн барелів на добу.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) залишила квоти на видобуток нафти без змін, зберігши їх на рівні 30 млн барелів на добу. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на агентство Bloomberg.

Такий рівень видобутку був встановлений в грудні 2011 р.

"Я підтверджую, що квоти зберігаються. Завдяки цьому рішенню ми забезпечили стабільність і єдину ціну для всіх", - цитує EFE слова венесуельського міністра нафти і шахт Рафаеля Раміреса.

"Ми працюємо над тим, щоб утримати ціни на рівні 100 дол. за барель. Всі країни-учасниці згодні з цього питання", - додав Рамірес.

Повноваження Абдалла Ель-Бадрі на посаді генерального секретаря ОПЕК продовжені ще на рік.

Наступна зустріч 11 країн-експортерів нафти відбудеться 11 червня 2014 р.

Сумарна квота нафтовидобутку ОПЕК є формальним орієнтиром, проте фактичний рівень видобутку картелю часто не збігається з офіційним.

ОПЕК - міжнародна міжурядова організація була створена нафтовидобувними країнами в цілях стабілізації цін на нафту. В організацію входять 12 країн: Іран, Ірак, Кувейт, Саудівська Аравія, Венесуела, Катар, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Алжир, Нігерія, Еквадор і Ангола. Штаб-квартира розташована у Відні. Генеральним секретарем у 2007 р. був обраний Абдалла Салем аль-Бадрі.