ua en ru

ОПЕК знизила прогноз зростання світового споживання нафти в 2011 р. на 14% - до 1,06 млн бар./добу

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизила прогноз прогнози зростання світового споживання нафти на 2011 р. на 150 тис. барелів на добу (14,1%) у порівнянні з серпневим прогнозом - до 1,06 млн бар./добу. Про це йдеться в щомісячній доповіді ОПЕК, передає Reuters.
Прогноз зростання споживання на 2012 р. був знижений на 40 тис. барелів на добу - до 1,27 млн.
У зв'язку з ослабленням економіки США зростання споживання в 2012 р. може скоротитися ще на 200 тис. барелів на добу, говориться в доповіді.
Видобуток нафти в країнах ОПЕК в серпні виріс на 75 тис. бар. на добу - до 29,92 млн барелів на добу, причому Саудівська Аравія підвищила видобуток до 9,72 млн барелів на добу.
ОПЕК очікує, що видобуток нафти в Лівії досягне 1 млн барелів на добу протягом півроку і повернеться до довоєнного рівня раніше, ніж через півтора року. Зазначимо, до початку громадянської війни Лівія добувала 1,6 млн барелів на добу.
"У зв'язку з повільним зростанням світової економіки, що призвело до зниження прогнозів попиту на нафту, оцінки потреби в нафті в третьому і четвертому кварталах також знижені, тоді як видобуток нафти ОПЕК продовжує рости, а незабаром відновиться видобуток в Лівії", - говориться в доповіді.
Нагадаємо, раніше Управління енергетичної інформації США (EIA) також знизило прогноз зростання світового споживання нафти в 2012 р. через повільного економічного зростання. Прогноз Міжнародного енергетичного агентства вийде у вівторок.