ua en ru

ОПЕК підвищила прогноз зростання попиту на нафту в світі на 48%

ОПЕК підвищила прогноз зростання попиту на нафту в світі на 48% Фото: ОПЕК

Майже все зростання припаде на країни, що розвиваються

Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) підвищила прогноз зростання попиту на нафту в світі на 48%. Про це йдеться у новому щорічному прогнозі World Oil Outlook.

"В 2016-2022 роках попит на нафту зросте на 6,9 млн бар. у добу, до 102,3 млн бар., йдеться у звіті. Картель збільшив прогноз зростання попиту на 2,24 млн бар. у порівнянні з минулорічною оцінкою. Таким чином, прогноз підвищився на 48%", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією експертів, сильне зростання попиту відбудеться в країнах, що розвиваються, де попит зросте з 43,2 млн до 49,6 млн бар. в добу.

Крім того, ОПЕК також змінила оцінку зростання попиту в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку. Якщо в минулому році передбачалося, що попит на нафту буде рости до 2017 року, а потім почнеться спад, то тепер ОПЕК прогнозує зростання попиту до 2019 року.

Так, попит на нафту в найближчі п'ять і 20 років буде рости швидше, ніж прогнозувалось раніше. Найбільшим споживачем залишиться Китай, а Сполучені Штати і Канада збільшать експорт більш ніж в десять разів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чотирнадцять представників банків Уолл-стріт вперше за півроку підвищили прогноз цін на нафту. Згідно з даними опитування, поліпшення прогнозів пов'язано з тим, що скорочення видобутку нафти, найбільшими світовими постачальниками сприяє ребалансування ринку.