ua en ru

ТОВ з датськими інвестиціями звернеться до Європарламенту з проханням втрутитись в ситуацію з позбавленням ТОВ майна в Черкасах

Керівництво компанії ТОВ «Фірма Акант+К» та її власник - громадянин Данії Шмітд Соре Петер оголосили про намір звернутися до Європарламенту та уряду Данії з проханням втрутитися в ситуацію щодо намагань посадових осіб правоохоронних та державних органів Черкаської області незаконно позбавити права власності на інвестиційний об'єкт - будівлю та земельну ділянку компанії. Про це в ході прес-конференції заявив генеральний директор ТОВ «Акант+К» Сергій Герасименко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Інвестор і власник компанії ТОВ «Фірма Акант+К» Сорен Петер Шмидт (громадянин Данії) має намір звернутись до уряду Данії про порушення угоди між урядом України і Королівства Данії щодо сприяння та взаємного захисту інвестицій. Інвестор має намір звернутись до Європарламенту і проінформувати Європарламент про небезпеку в питані інвестицій в українську економіку. Це може мати серйозний міжнародний резонанс», - заявив Герасименко.

За його словами, інвестор вже звернувся до Президента Віктора Януковича, генерального прокурора України Віктора Пшонки, прем'єр-міністра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова, директору Європейської Бізнес Асоціації Анни Дерев'янко, голови Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайла Бродського, голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба, посла Данії в Україні Микаеля Борг-Хансена з проханням втрутитися в ситуацію з метою попередження прийняття неправомірних рішень посадовими особами правоохоронних і державних органів Черкаської області з метою рейдерського захоплення майна підприємства ТОВ «Фірма Акант+К».

Сергій Герасименко пояснив, що Черкаська ОДА через Господарський суд Черкаської області намагається позбавити інвестора його права власності як на інвестиційний об'єкт, так і на земельну ділянку, на якій розташований об'єкт. Зокрема, як зазначив Герасименко, 4 квітня 2013 р. Господарський суд Черкаської області прийняв рішення, яким визнається недійсним договір купівлі-продажу незавершеного будівництва у Черкасах і вимагається повернути майно попередньому власнику.

«В разі позбавлення інвестора права власності, Черкаська область втратить близько 20 млн дол. іноземних інвестицій», - наголосив Герасименко.

ТОВ «Фірма Акант+К» заснована в січні 1993 р. і є виробником екологічних ортопедичних матраців під ТМ АКАНТ.