ua en ru

ООН готова працювати з новою владою Киргизії, - Пан Гі Мун.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про готовність організації працювати з новою владою Киргизії. Про це йдеться в заяві офіційного представника генсека, передає РБК з посиланням на радіостанцію "Маяк".
Раніше стало відомо, що К.Бакієв залишив територію Киргизії та прибув до Казахстану. Д.Медведєв в гуманітарних цілях доручив Міністерству оборони Росії забезпечити проліт К.Бакієва з сім'єю в Казахстан.
Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), головою якої в даний час є Казахстан, повідомила, що тимчасовий уряд Киргизії та К.Бакієв досягли угоди про виїзд останнього за межі країни. Переговори, за заявою ОБСЄ, - результат спільних зусиль Казахстану, Росії та США, вони проходили за посередництва ОБСЄ, ООН і Євросоюзу. При цьому в заяві ОБСЄ К.Бакієв називався президентом Киргизії.
За неофіційними даними джерела в тимчасовому уряді Киргизії, К.Бакієв до відльоту в Казахстан підписав заяву про складання повноважень президента країни.
Нагадаємо, безлади в Киргизії почалися 6 квітня 2010 р. в Таласі, після того як напередодні Народного курултаю (з'їзду) опозиції був затриманий один з опозиційних лідерів. Потім заворушення перекинулися на інші міста Киргизії, а вранці 7 квітня 2010 р. масові виступи опозиції почалися в столиці країни Бішкеку. Влада застосувала силу для боротьби з протестуючими, в тому числі вогнепальну зброю. У результаті заворушень загинули понад 80 людей, більше 1,5 тис. звернулися за допомогою в медустанови країни. Після того, як 7 квітня 2010 р. влада в Киргизії перейшла до тимчасового уряду, К.Бакієв до від'їзду в Казахстан переховувався на півдні Киргизії, де проходили мітинги на його підтримку.