ua en ru

В ООН заявили про зниження світових цін на продовольство

В ООН заявили про зниження світових цін на продовольство Фото: в ООН заявили про зниження світових цін на продовольство

Зниження світових цін на продовольство відбулося через наявність великих запасів і прогнозів високих урожаїв

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН констатувала зниження світових цін на продовольство через наявність великих запасів і прогнози високих врожаїв. Про це повідомляється у прес-релізі організації.

Зазначено, що індекс цін на продовольство у березні становить близько 171 пункта. Такий показник на 2,8% менший порівняно з попереднім місяцем, однак на 13,4% вищий порівняно з минулим роком.

Повідомляється, що індекс цін на продовольство є зваженим торговим індексом, який демонструє результат моніторингу цін на п'ять основних груп продовольчих товарів на міжнародному ринку.

Індекс цін на зернові знизився на 1,8% в лютому, що в основному зумовлено падінням цін на пшеницю і кукурудзу. Індекс цін на рослинні олії також знизився на 6,2% в цьому місяці.

Повідомляється, що індекс цін на цукор знизився на 10,9% і досяг найнижчого рівня з травня 2016 року, однак індекс на м'ясні продукти виріс на 0,7%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глобальні тренди у сфері агропромислового комплексу (АПК) можуть сформувати конкурентні переваги для України.