ua en ru

В ООН заявили про провал чергових переговорів щодо Сирії в Женеві

В ООН заявили про провал чергових переговорів щодо Сирії в Женеві Фото: представник ООН із Сирії Стаффан де Містура (unmultimedia.org)

Представник ООН із Сирії сподівається, що в наступному раунді сторони конфлікту погодяться хоча б разом сісти за один стіл

Чергова спроба домогтися припинення війни в Сирії завершилася безрезультатно, оскільки останній, вже сьомий раунд переговорів у Женеві під егідою ООН не приніс очікуваного прориву. Про це повідомив спецпредставник ООН із Сирії Стаффан де Містура в суботу, 15 липня, передає DW.

Він висловив сподівання на те, що в наступному раунді діалогу, запланованому на вересень, сторони конфлікту погодяться хоча б разом сісти за один стіл.

Зі слів де Містури, делегація президента Сирії Башара Асада не виявила ні найменшої готовності вести переговори про перехідний етап.

Водночас головна опозиційна група в Сирії - "Верховний переговорний комітет" домагається обговорення політичного перехідного процесу і тим самим питання про припинення правління Асада.

Нагадаємо, раніше після початку чергового раунду переговорів зі врегулювання ситуації в Сирії Стаффан де Містура заявив про послаблення конфлікту в цій країні.