ua en ru

В ООН повідомили, що в Східну Гуту вдалося доставити гумпомощь

В ООН повідомили, що в Східну Гуту вдалося доставити гумпомощь Фото: флаг ООН (un.org)

Не дивлячись на обстріли в Східну Гуту доставили гумпомощь

Гуманітарні установи ООН і партнери Організації доставили в місто Дума в Східній Гуті допомогу, яку вони через обстріли не змогли розвантажити в понеділок. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Як повідомила співробітниця представництва Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) в Сирії Марва Авад, вдалося доставити мішки з пшеничним борошном і інші продукти харчування.

"Сьогодні нам вдалося доставити продуктові набори від Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також мішки з пшеничним борошном від ВПП", - розповіла вона.

ООН спільно зі своїми партнерами має намір доставити в Думу ще одну партію допомоги, розраховану на 70 тисяч осіб.

"Ми в ВПП і наші партнери дуже сподіваємося на те, що зможемо в самому найближчому майбутньому доставити таку необхідну гуманітарну допомогу, в тому числі продукти харчування для жителів Східної Гути", - сказала Авад.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в понеділок, 5 березня, в Думу в Східній Гуті прибула автоколона з гуманітарним вантажем. На 46 вантажівках доставили медикаменти і продукти харчування в розрахунку на 27 500 чоловік. Під час розвантаження машин Дума піддавалася обстрілу. Через дев'ять годин через міркувань безпеки гуманітарні співробітники були змушені покинути місто, не встигнувши повністю розвантажити 14 з 46 машин з гумпомощью.