ua en ru

В ООН сьогодні проголосують за продовження розслідування хіматак в Сирії, - джерела

В ООН сьогодні проголосують за продовження розслідування хіматак в Сирії, - джерела Фото: Сирія (un.org)

США поширили проект резолюції по забороні хімічної зброї

В Організації об'єднаних націй (ООН) сьогодні, 23 жовтня 2017 року, проголосують за продовження розслідування хімічних атак в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на власні джерела серед американських дипломатів.

"В ООН відбудеться голосування за продовження роботи інспекторів, які визначають, хто відповідає за напади з використанням хімічної зброї в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Сполучені Штати Америки (США) поширили проект резолюції, який подовжує мандат Загального слідчого механізму, підтримуваного ООН та Організацією по забороні хімічної зброї.

Наголошується, що на цю резолюцію може накласти вето Російська Федерація (РФ), яка заявила, що хоче перед голосуванням побачити звіт слідства, яке планують оприлюднити 26 жовтня.

Так, мандат на проведення розслідування закінчиться в середині листопада, якщо не буде продовжений.

Також, РФ висловила стурбованість з приводу того, що співробітники Загального слідчого механізму не провели ретельного розслідування квітневої газової атаки по застосуванню зарину в Хан-Шейхуні.

США і їхні союзники в Раді безпеки ООН переконані, що напад було скоєно літаками місцевого уряду, які вилетіли з аеродрому Шайрат. Росія і Сирія звинувачують у хіматаці в Хан-Шейхуні сирійські повстанські групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зразки, зібрані після атаки сирійських військ в березні по зайнятому опозицією місті Латемнех, свідчать про ще однин випадок використання хімічної зброї.