ua en ru

В ООН розраховують на запуск електронних декларацій в Україні до 15 серпня

В ООН розраховують на запуск електронних декларацій в Україні до 15 серпня Фото: ПРООН розраховує на старт електронних декларацій в раніше обумовлені терміни

З технічної точки зору система декларування готова до старту

У Програмі розвитку Організації об'єднаних націй (ООН) розраховують на запуск системи електронного декларування в Україні до 15 серпня 2016 року. Про це йдеться в заяві ПРООН.

У ПРООН відзначили, що запуск нової системи декларування передбачено як один з ключових елементів в рамках Антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки.


"Функціональність цього програмного забезпечення була підтверджена низкою тестів і випробувань, у тому числі з участю посадових осіб НАЗК і Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації", - йдеться в повідомленні.

Також у заяві йдеться, що з технічної точки зору система декларування готова до старту, а останнім питанням для її запуску в експлуатацію залишається отримання сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) від Держспецзв'язку.

"ПРООН наголошує, що запуск та підтримка системи в робочому стані є сферою відповідальності урядових партнерів... ПРООН висловлює надію, що раніше погоджений графік буде дотримано, і електронна система декларацій буде повністю введена в правове поле і запущена у промислову експлуатацію до 15 серпня 2016 року", - зазначили в ПРООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держспецзв'язок перевірить захист системи електронного декларування доходів.