ua en ru

В ООН розраховують, що переговори щодо Сирії почнуться в строк

В ООН розраховують, що переговори щодо Сирії почнуться в строк Фото: gредставник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик

Раніше заявлено, що переговори сторін почнуться 25 січня

Представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик повідомив, що в організації розраховують, що переговори щодо Сирії почнуться в строк. Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись на заяву офіційного представника генерального секретаря ООН Стефана Дюжаррика.

"Я не чув, що були якісь зміни", - сказав Дюжаррик, відповідаючи на питання про те, чи вплине загострення відносин між Саудівською Аравією і Іраном на сирійське врегулювання.

Він також зачитав заяву спеціального посланника ООН з Сирії Стаффана де Мистуры підсумками його переговорів у Ер-Ріяді з главою МЗС Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейром і сирійською опозицією.

"Є ясний настрій з саудівської сторони на те, що поточна регіональна напруженість не буде мати негативного впливу на віденський імпульс і на продовження політичного процесу, який ООН разом з міжнародною групою підтримки Сирії має намір почати незабаром у Женеві", - говориться в заяві.

Раніше було заявлено, що переговори сторін почнуться 25 січня.

Нагадаємо, Генсек ООН прокоментував розрив відносин з Саудівською Аравією та Іраном.