ua en ru

ООН закликає Венесуелу дозволити мирні демонстрації напередодні виборів

ООН закликає Венесуелу дозволити мирні демонстрації напередодні виборів Фото: протести у Венесуелі (YouTube/Al Jazeera English)

Вибори в національні установчі збори відбудуться в неділю, 30 липня

Організація Об'єднаних Націй закликає уряд Венесуели дозволити проведення мирних демонстрацій напередодні виборів в національні установчі збори. Про це повідомляє Reuters.

"Право венесуельського народу прийматися участь у виборах, повинні дотримуватися урядом. Ніхто не зобов'язаний голосувати, але в той час бажаючі взяти участь у голосуванні повинні мати можливість робити це безкоштовно", - заявила представниця ООН з прав людини Ліз Тросселл.

Вона додала, що в організації сподіваються, що голосування, заплановане на неділю, буде проходити мирно і "з повним дотриманням прав людини".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Сполучених Штатів Америки наказало сім'ям дипломатів покинути Венесуели з-за поглиблення політичної кризи в країні.

"Уряд США наказало членам сім'ї співробітників в своєму посольстві в Венесуелі покинути країну, тому що політична криза поглибилася напередодні спірних парламентських виборів, які, на думку критиків, припинять демократію в багатій нафтою країні", - йдеться в повідомленні.