ua en ru

ООН рекомендує Кабміну розробити механізм компенсації за зруйноване майно

ООН рекомендує Кабміну розробити механізм компенсації за зруйноване майно Фото: голова Моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер (Тиждень.ua)

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер на брифінгу в Києві

Кабінет міністрів України має розробити механізм компенсації за зруйноване майно в результаті конфлікту. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер\, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми рекомендуємо, щоб уряд України розробив комплексний механізм для цивільних (осіб, - ред.), чиє майно було знищено або захоплено, для того, щоб вони могли отримати компенсацію", - зазначила Фрейзер.

Нагадаємо, Кабмін схвалив зміни до угоди з ООН щодо моніторингової місії в Україні влітку 2015.

Як відомо, представники програми розвитку ООН раніше заявляли про готовність допомогти Україні в організації пропускного режиму на Донбасі.

За даними ООН, від початку конфлікту в Україні постраждали понад 30 тисяч осіб.

Напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін і голова Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер домовилися посилити взаємодію з пошуку зниклих безвісти, а також щодо подальшого здійснення моніторингу стану тримання ув'язнених на окупованих територіях Донбасу, а також Криму та Росії.

Як повідомлялося, Росія стала найбільшим у світі експортером грубих порушень прав людини.