ua en ru

В ООН закликали терміново вирішувати питання з пенсіями переселенців з Донбасу

В ООН закликали терміново вирішувати питання з пенсіями переселенців з Донбасу Фото: пенсія

В ООН занепокоєні ситуацією з пенсіями

В ООН закликали терміново вирішувати питання з отриманням пенсій внутрішньо переміщеними особами і громадянами України, що проживають на окупованій території Донбасу. Відповідну заяву зробила заступник голови представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Ноель Калгун, передає інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, Калгун провела зустріч з головою комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмилою Денісовою.

"Калгун висловила занепокоєння ситуацією, яка склалася із доступністю отримання пенсійних виплат. Вона зазначила, що нині пенсіонери змушені переживати масу незручностей, аби отримати їхні законно зароблені пенсії, бо процедуру отримання пенсій ускладнено. На її думку, цю ситуацію потрібно терміново вирішувати", - зазначається у повідомленні.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу спільну роботу над покращенням становища внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Нагадаємо, раніше Організація Об'єднаних Націй (ООН) наполягала на відновлення виплат українських пенсій на окупованому Донбасі.