ua en ru

ООН закликала всі держави світу виконати свої офіційні обіцянки про надання допомоги країнам, що розвиваються

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і голова 68-ї сесії ГА ООН Джон Еш у понеділок, 7 жовтня, закликали всі країни світу виконати свої офіційні обіцянки про надання допомоги у розвитку для прискорення процесу реалізації Цілей розвитку тисячоліття та підготовки нового плану дій після 2015 р. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

В той день у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку пройшов 6-й діалог на високому рівні з питань акумулювання фінансових коштів для забезпечення розвитку. Виступаючи на цьому заході, Пан Гі Мун нагадав, що кінець 2015 р. не за горами, а тому міжнародному співтовариству необхідно прикладати максимальні зусилля для здійснення Цілей розвитку тисячоліття до закінчення крайнього терміну, а також розробити план розвитку після 2015 р., зробивши акцент на сталий розвиток. Акумулювання фінансових коштів для протидії цим викликам представляється важким завданням.

Генсек ООН висловив глибоку стурбованість у зв'язку з тим, що в останні роки обсяг офіційної допомоги, яку розвинені країни надають країнам, що розвиваються на потреби розвитку, скорочується. Він закликав всі країни світу виконати свої обіцянки в цій сфері.

Еш, зі свого боку, підкреслив: нині, як ніколи треба, щоб усі країни виконали свої обіцянки і фінансові зобов'язання, в тому числі досягли конкретної цілі ООН виділяти 0,7% від сукупних доходів населення на надання офіційної допомоги розвитку для прискорення процесу реалізації Цілей розвитку тисячоліття та підготовки до розробки ефективного плану розвитку після 2015 р.

Цей діалог став шостим за рахунком після міжнародної конференції по акумулюванню коштів для розвитку, що пройшла в 2002 р. в мексиканському місті Монтерреї.