ua en ru

ООН вітає приєднання України до конвенцій про безгромадянство

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) вітає ратифікацію Україною двох конвенцій ООН з питань безгромадянства, відповідні законопроекти були схвалені Верховною Радою сьогодні. Про це йдеться в повідомленні УВКБ ООН.

"Ратифікація цих двох конвенцій надає Україні інструмент для подолання однієї з її невирішених проблем", - йдеться в повідомленні агентства. УВКБ ООН зазначає, що ратифікація конвенцій підтверджує намір України захищати права найбільш вразливих мешканців країни, позбавлених основного права людини, яке іноді визначають як "право мати права".

"УВКБ ООН схвалює цю ініціативу Президента, яка була підтримана Верховною Радою, а також цінує зусилля, докладені Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, Міністерством юстиції та іншими, хто долучився до підписання Україною цих двох Конвенцій ООН", - сказав регіональний представник УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек.

Зазначимо, за оцінками УВКБ ООН кількість осіб без громадянства у світі складає щонайменше 12 мільйонів, багато з яких мають дітей, що не задокументовані.

За даними Державної міграційної служби України станом на 1 січня 2012 р. в Україні зареєстровано 5 тис. 875 осіб без громадянства.

Читайте також: ВР ратифікувала договір з урядом РФ про співробітництво в питаннях ліквідації надзвичайних ситуаціях у місцях дислокації об'єктів ЧФ РФ