ua en ru

ООН надасть Україні понад 900 тис. вакцин від кору

ООН надасть Україні понад 900 тис. вакцин від кору Фото: вакцинація (kyivcity.gov.ua)

Вакцини від кору, паротиту і краснухи надійдуть у другій половині 2018 року

У другій половині 2018 року ЮНІСЕФ (спеціалізована структура ООН, - ред.) передасть 901 тис. 400 доз вакцини КПК (кір, паротит, краснуха). Про це під час брифінгу повідомила заступник голови представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лора Білл, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЮНІСЕФ тісно працює з виробниками вакцин проти кору, щоб забезпечити надходження наступної партії до України у найшвидший термін. Завдяки додатковим та запланованим доставкам, ми впевнені, що в Україні буде достатньо вакцини проти кору, незважаючи на підвищення попиту, зумовленого спалахом", - сказала Лора Білл.

За її словами, Україна займала одне з останніх місць за рівнем імунізації.

"Причина спалаху кору полягає в тому, що в Україні був дуже низький рівень імунізації. Украйна займала третій щабель з кінця по рівню імунізації. Ми будемо намагатися інформувати батьків щодо важливості імунізації", - сказала Білл.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що перші 220 тис. доз вакцин КПК надійде до кінця лютого. Додамо, у вівторок, 6 лютого, стало відомо про ще один летальний випадок в Україні внаслідок захворювання на кір. Померлою виявилась 25-річна уродженка Івано-Франківська.