ua en ru

ООН засудила владу Венесуели за насильство проти протестувальників

ООН засудила владу Венесуели за насильство проти протестувальників Фото: протести у Венесуелі (webscreenshot Youtube/Nelson Ferreira channel)

В ООН заявили, що демократія в країні "ледве жива"

Організація Об'єднаних Націй (ООН) заявила, що сили безпеки Венесуели надмірно застосовують силу і спецзасоби, пригнічуючи антиурядові акції протесту. Про це передає DW.

"Сили безпеки систематично застосовують політику придушення політичного інакомислення і заподіяння страху/ Я думаю, ми можемо погодитися, що зараз спостерігаємо руйнування життя демократії у Венесуелі. Вона повинна бути трохи живий, якщо взагалі жива", - заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн.

За даними ООН, зараз 882 людини залишаються у Венесуелі під вартою, 5341 людини були затримані під час вуличних протестів, які відбуваються в країні з квітня. Затриманих піддають жорстокому поводженню, зафіксовані випадки тортур.

У доповіді також повідомляється, що сили безпеки країни і проурядові групи винні у смерті щонайменше 73 осіб, відповідальність за загибель ще 51 людини досі не встановлена. ООН закликає президента Ніколаса Мадуро звільнити затриманих демонстрантів і припинити використання військових судів для засудження цивільних.

Нагадаємо, раніше в одній з в'язниць Венесуели стався тюремний бунт, в результаті якого загинули більше 35 осіб.