ua en ru

ООН визначила подолання бідності однією з основних цілей розвитку тисячоліття для України

ООН визначила подолання бідності однією з основних цілей розвитку тисячоліття для України. Про це йдеться у щорічній моніторинговій доповіді з цілей розвитку тисячоліття, яку презентував генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, передає прес-служба ООН.

Крім того, серед основних цілей для України також визначено: забезпечення якісної освіти впродовж життя, забезпечення ґендерної рівності, зменшення дитячої смертності, поліпшення здоров'я матерів, обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів, сталий розвиток довкілля.

У доповіді говориться: "Подолання бідності є першочерговим завданням порядку денного глобального розвитку. Бідність сама по собі є порушенням прав людини, адже через бідність унеможливлюється дотримання низки прав і свобод людини. В Україні сьогодні можна говорити про появу нових тенденцій, які свідчать на користь загального покращення становища нужденних: за всіма монетарними порогами (як абсолютними, так і відносними) рівень бідності продовжує знижуватися. Так, рівень абсолютної бідності (за межею прожиткового мінімуму) зменшився з 18,5% за 9 місяців 2010 року до 15,2% за 9 місяців 2011 року".

Нагадаємо, у листопаді 2011 р. ООН заявила, що людству планети загрожує світова продовольча криза.