ua en ru

ООН та ОБСЄ у доповідях недостатньо приділяють увагу злочинам на Донбасі та в Криму, - Геращенко

ООН та ОБСЄ у доповідях недостатньо приділяють увагу злочинам на Донбасі та в Криму, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

За словами Геращенко, Крим залишається "територією безправ’я та систематичних порушень прав людини"

Міжнародні гуманітарні місії, зокрема ООН, ОБСЄ, МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста) недостатньо уваги приділяють фіксації злочинів окупаційних адміністрацій Росії у своїх доповідях щодо ситуації із правами людини на Донбасі та в Криму. Про це заявила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко, передає інформаційне управління ВР.

"Політик зазначила, що сьогодні тимчасово окупований півострів залишається "територією безправ’я та систематичних порушень прав людини". Ірина Геращенко зауважила, що міжнародні гуманітарні місії, зокрема ООН, ОБСЄ, МКЧХ недостатньо уваги приділяють фіксації злочинів окупаційних адміністрацій РФ у своїх доповідях щодо ситуації із правами людини на тимчасово окупованій території України, як в АР Крим та м. Севастополь, так і в Донецькій та Луганській областях", - зазначається у повідомленні.

Віце-спікер також звернула увагу, що міжнародні місії, зокрема, МКЧХ не мають доступу до цих територій та до незаконно утримуваних українців.

Нагадаємо, віце-президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Жиль Карбоньє у п'ятницю, 25 травня, перебуває з візитом у Києві.