ua en ru

ООН потрібно зібрати майже 6 млрд доларів в 2017 році для порятунку 20 млн людей від голоду, - Гутерріш

ООН потрібно зібрати майже 6 млрд доларів в 2017 році для порятунку 20 млн людей від голоду, - Гутерріш Фото: генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав світ попередити загибель людей від голоду

На сьогоднішній день з цієї суми зібрано всього 90 млн доларів

Понад 20 млн осіб в Південному Судані, Сомалі, Ємені та на північному сході Нігерії перебувають на межі голоду, а деякі жителі цих країн вже голодують. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає Центр новин ООН.

Він закликав міжнародне співтовариство без зволікання вжити рішучих заходів з тим, щоб запобігти загибелі людей від голоду.

За словами Гутерріша, у всіх цих чотирьох країнах ООН здійснює плани надзвичайних заходів, однак для активізації цієї роботи гуманітарним організаціям катастрофічно не вистачає фінансових коштів.

"Найбільша перешкода, з якою ми зараз зіштовхуємося, - це фінансування. На гуманітарні операції в цих чотирьох країнах необхідно до кінця року зібрати 5,6 млрд доларів. З тим, щоб запобігти катастрофі, нам необхідно вже до кінця березня мати, щонайменше 4,4 млрд доларів", - сказав Антоніу Гутерріш.

На сьогоднішній день з цієї суми зібрано всього 90 млн доларів, зазначив генсек ООН.

За його словами, у Південному Судані термінової продовольчої допомоги потребують майже 5 млн людей. Ситуація у двох регіонах Південного Судану офіційно визнана голодом. Також з серйозним дефіцитом продуктів харчування зіткнулися понад 5 млн жителів південно-східної Нігерії. У Сомалі медики повідомляють про загрозу виснаження більше мільйона сомалійських дітей у віці до п'яти років. У Ємені продовольчої допомоги потребують близько 7,3 млн чоловік.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомляли про загрозу смерті від голоду понад 1,4 млн дітей в Африці і на Близькому Сході.