ua en ru

В ООН назвали загальну кількість мігрантів в світі

В ООН назвали загальну кількість мігрантів в світі Фото: мігранти (UNHCR/Andrew McConnell)

З 2000 року кількість мігрантів у світі зросла на 49%

За підрахунками ООН, загальна кількість мігрантів в світі складає 258 млн осіб. Про це йдеться в доповіді про міжнародну міграцію Департаменту з економічних і соціальних питань ООН, повідомляє DW.

Як зазначається, серед країн-донорів мігрантів Україна займає восьму позицію у світі за їхньою кількістю. Загалом частка мігрантів серед всього населення Землі становить 3,4%, тоді як у 2000 році вона складала 2,8%.

"Половина усіх мігрантів живе в десяти країнах. Найбільша кількість (майже 50 млн осіб) живе в США, далі йдуть Саудівська Аравія, Росія та Німеччина - в кожній з них живуть близько 12 мільйонів мігрантів. П'яте місце посіла Великобританія, в якій зараз проживають дев'ять мільйонів мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна кількість мігрантів, які прибули до Німеччини у 2017 році, за попередніми підрахунками, не перевищить 200 тисяч осіб. У 2016 році цей показник склав близько 280 тисяч осіб, тоді як у рекордному 2015 році - 890 тисяч на тлі кризи біженців.