ua en ru

ООН: через конфлікт на сході України 1,5 мільйони людей опинилися на межі голоду

ООН: через конфлікт на сході України 1,5 мільйони людей опинилися на межі голоду Фото: 1,5 мільйони українців на сході країни перебувають на межі голоду

З них 300 тисяч людей відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги

В результаті двох років російської агресії на сході України 1,5 мільйона українців зіткнулися з загрозою голоду. Про це йдеться на сайті ООН з посиланням на повідомлення Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), яка має намір у першій половині цього року щомісяця забезпечувати допомогою 270 тисяч осіб з числа найбільш вразливих категорій населення.

Згідно з повідомленням, 300 тисяч українців відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги.


"Два роки насильства, обстрілів, життя в страху залишили незгладимий слід у житті тисяч людей на сході України", - заявив представник ВПП ООН на Україні Джанкарло Стоппони.

ООН закликали всі сторони конфлікту забезпечити повний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

"Конфлікт все ще триває, і ми повинні зробити все для того, щоб якомога швидше дістатися до цих людей. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують у продовольстві", - додав представник ВПП.

З листопада 2014 року ВПП надіслала термінову продовольчу допомогу для понад півмільйона жителів сходу України. 370 тисяч осіб отримують від ВПП щомісячні продуктові набори і 180 тисяч осіб - ваучери для придбання продовольства на ринках.

Нагадаємо, ЄС виділить 20 млн євро допомоги для постраждалих від конфлікту на Донбасі.