ua en ru

ООН готова збільшити присутність для стабілізації ситуації на Донбасі

ООН готова збільшити присутність для стабілізації ситуації на Донбасі Фото: генсек ООН Пан Гі Мун

Генсек ООН засудив блокування бойовиками доставку гуманітарних вантажів на окупований Донбас

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що готовий збільшити присутність організації в Україні для деескалації та стабілізації ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Повідомляється, що 12 жовтня в Нью-Йорку відбулася зустріч глави МЗС України Павла Клімкіна з генсеком ООН Пан Гі Мун, на якій генсек висловив готовність збільшити присутність ООН з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході України.Крім того, в МЗС повідомили, що Клімкін поінформував генсека ООН про хід переговорів, які проходять в рамках нормандського формату, тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів відповідно до міжнародних стандартів.

Сторони також наголосили на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління по координації гуманітарних питань ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей, що спричинило протягом останніх місяців неможливості доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню.

Нагадаємо, ООН буде застосовувати військові заходи проти перевізників біженців у Європі.