ua en ru

ООН готова розслідувати повідомлення про масові поховання на Донбасі

Група Управління верховного комісара ООН, яка займається спостереженням за ситуацією з правами людини в Україні, проведе розслідування повідомлень про масові поховання в Донецькій області.

Група Управління верховного комісара ООН, яка займається спостереженням за ситуацією з правами людини в Україні, проведе розслідування повідомлень про масові поховання в Донецькій області. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Так, сьогодні на брифінгу в Женеві представника Управління верховного комісара ООН з прав людини Равине Шамдасані було поставлено питання, чи знає Управління повідомленнях про масові поховання, виявлені днями в Донецькій області та чи планує ООН розслідувати ці твердження. Ці повідомлення також підтвердили спостерігачі ОБСЄ.

Шамдасані відповіла, що в Управлінні знають про цих повідомленнях і що "знаходиться на місці група Управління, безумовно, проведе розслідування цих тверджень".

За її словами, поки що у зв'язку з цими твердженнями є неясності, в тому числі щодо того, "хто може за цим стояти та скільки виявлено тіл".

Нагадаємо, за даними РНБО, в Слов'янську (Донецька область) виявлено три масові поховання.