ua en ru

ООН готова надати всебічну підтримку Україні в стабілізації ситуації на Донбасі

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що при необхідності і на прохання сторін ООН готова надати всебічну підтримку в стабілізації ситуації на Донбасі.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що при необхідності і на прохання сторін ООН готова надати всебічну підтримку Україні в стабілізації ситуації на Донбасі. Про це передає Центр новин ООН.

Так, глава ООН заявив, що кризу в Україні не можна врегулювати військовим шляхом. Він рішуче підкреслив, що настав час зупинити кровопролиття і приступити до відновлення нормального життя в безпечній, стабільній і суверенній Україні. У зв'язку з цим Пан Гі Мун сказав, що при необхідності і на прохання сторін ООН готова надати всебічну підтримку цих зусиль.

Він привітав сьогоднішню домовленість про припинення вогню і назвав цю подію "проривом", якого досягли, в тому числі, "завдяки дискусіям між президентами України і Росії. Пан Гі Мун закликав продовжити ці контакти".

Так, він закликав міжнародне співтовариство спільно підтримати сьогоднішні домовленості.

Генеральний секретар зазначив, що припинення військових дій дозволить ООН та інших гуманітарних партнерам міжнародного співтовариства доставити в постраждалі райони вкрай необхідну гуманітарну допомогу.