ua en ru

ООН готова координувати доставку гуманітарної допомоги для України

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у розмові з Президентом України Петром Порошенком запропонував, щоб ООН приєдналася до координації дій з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун (на фото) у розмові з Президентом України Петром Порошенком запропонував, щоб ООН приєдналася до координації дій з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Генеральний секретар ООН у ході розмови підняв питання міжнародної гуманітарної місії для Луганська, яка ініційована Президентом України. Пан Гі Мун запропонував, щоб ООН приєдналася до координації дій з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Порошенко привітав готовність ООН приєднатися до координації міжнародної гуманітарної допомоги. Президент повідомив, що влада України створила міжвідомчий координаційний механізм, і запевнив Пан Гі Муна в тому, що українська сторона робить все, щоб норми міжнародного права і українські процедури були дотримані.

Пан Гі Мун зазначив, що сьогодні зростає занепокоєння щодо розвитку подій в Україні. Він також повідомив, що дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Україні, і висловив підтримку мирного плану Президента України.

Нагадаємо, в ООН оцінюють кількість жертв за час антитерористичної операції на Донбасі за станом на 10 серпня в 2 тис. 86 осіб.

У той же час Україна чекає від ООН затвердження плану допомоги українському населенню на поточному тижні.