ua en ru

ООН і ЄС заявляють про 13 мільйонів сирійців, яким необхідна допомога

ООН і ЄС заявляють про 13 мільйонів сирійців, яким необхідна допомога Ілюстративное фото (flickr.com-unhcr)

Організації закликають надати більше коштів для допомоги в Сирії

Допомоги потребують 13 мільйонів сирійців, які постраждали від збройного протистояння. Про це у вівторок, 24 квітня, заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок з нагоди відкриття конференції в Брюсселі, повідомляє DW.

Зокрема, повідомляється, що половині з них загрожує недоїдання, відзначають в ООН.

Відповідно учасників дводенної донорської конференції закликали активніше виділяти кошти для допомоги сирійцям, постраждалим від бойових дій, які тривають протягом семи років. ООН і партнери організації потребують 3,5 млрд доларів США для допомоги 13 млн людей у Сирії.

За його словами, поки що в розпорядженні ООН є лише частина названої потрібної суми. Він зазначив, що близько 6,5 мільйона сирійців загрожує небезпека недоїдання через брак коштів для допомоги. Ресурси ООН досить обмежені, враховуючи тривалість та інтенсивність конфлікту, пояснив Лоукок.

В минулому році, коли в ЄС проводили подібну конференцію, країни-донори пообіцяли виділити 5,6 мільярда євро. На цей раз очікується виділення мінімум такої ж суми.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, США закликали Російську Федерацію припинити створювати перешкоди для миру в Сирії та стати конструктивним партнером" для припинення конфлікту.