ua en ru

ООН допускає загострення конфлікту в Сирії

ООН допускає загострення конфлікту в Сирії Фото: Стеффан де Містура попередив, що альтернативою переговорам є війна

Спецпосланець ООН вважає, що переговороный процес повинен принести мінімум дорожню карту до світу

Спеціальний посланець ООН з питань Сирії Стеффан де Містура почав у понеділок, 14 березня 2016 року, новий раунд переговорів в Женеві. Про це повідомляє "Голос Америки".

Він попередив, що альтернативою переговорам є повернення "до навіть гіршій війни, яку ми мали досі".

В обігу ще до зустрічі з делегацією сирійського уряду, де Містура сказав, що від сирійського народу залежить майбутнє і що ООН повинна допомогти сирійцям.

Він сказав, що план передбачає непрямі переговори з кожної зі сторін протягом приблизно десяти днів, а тоді, після перерви, скликання наступного раунду переговорів, які почнуться на початку квітня, і ще один раунд переговорів. Посланник ООН сказав, що, на його думку, цей процес повинен принести мінімум дорожню карту до світу.

Він також підкреслив необхідність збереження припинення вогню і збільшення доступу до гуманітарної допомоги, яка утримується вже більше двох тижнів.

Серйозним питанням залишається те, що кожна зі сторін готова погодитися, щоб припинити бойові дії, в результаті яких в Сирії загинуло вже понад чверть мільйона чоловік, і мільйони були змушені покинути свої будинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська опозиція не вірить у можливість перехідного періоду при Асада.