ua en ru

ООН слідкуватиме за порушенням прав і свобод на окупованих територіях України, - МЗС

ООН слідкуватиме за порушенням прав і свобод на окупованих територіях України, - МЗС Фото: Рада ООН з прав людини

Росія голосувала "проти" такого рішення

Рада ООН з прав людини (РПЛ ООН) регулярно заслуховуватиме доповіді моніторингової місії ООН з прав людини про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України в Криму та на Донбасі. Про це повідомила прес-служба МЗС України у коментарі щодо ухвалення Радою ООН з прав людини відповідної резолюції.

"Україна вітає схвалення 3 липня 2015 р. Радою ООН з прав людини (РПЛ ООН) резолюції "Співпраця та допомога Україні в галузі прав людини". Віднині найавторитетніший у сфері захисту прав людини міжнародний інститут на регулярній основі заслуховуватиме Верховного комісара ООН з прав людини щодо висновків кожної періодичної доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини про ситуацію в Україні, зокрема на тимчасово окупованих територіях АРК і м. Севастополь та на території Донецької та Луганської областей України", - йдеться у повідомленні.

Українське зовнішньополітичне відомство підкреслює, що схваливши цю резолюцію, РПЛ ООН підтвердила суверенітет, незалежність, єдність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ініційована нашою країною резолюція, попри очевидний супротив Росії, була ухвалена. Росія, проголосувавши "проти", очевидно, не хоче, щоб всі країни світу дізналися правду про систематичний та масовий характер порушень прав і свобод людини на окупованих територіях Автономної Республіки Крим та Донбасу, про створену Росією сіру зону свавілля та безкарності", - зазначили в МЗС України.

Нагадаємо, Малайзія в липні представить Раді безпеки ООН проект резолюції про трибунал у справі про катастрофу Boeing.