ua en ru

ООН: бойові дії в Алеппо можуть припинитися у найближчі години

ООН: бойові дії в Алеппо можуть припинитися у найближчі години Фото: Стаффан де Містура і Сергій Лавров

Про це заявив спецпредставник ООН із Сирії Стаффан де Містура

Спецпредставник Організації Об'єднаних Націй (ООН) із Сирії Стаффан де Містура заявив, що відновлення переговорів у Женеві щодо врегулювання ситуації в країні стане можливим після того, як "хиткий мир" буде поширений на охоплене боями місто Алеппо. Про це повідомляє Reuters.

3 травня де Містура і глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві висловили сподівання, що режим припинення вогню в Алеппо може бути встановлений у найближчі години.


"У мене є відчуття і надія, що ми можемо поновити це (режим припинення вогню - ред.). Ми всі сподіваємось, що (…) за кілька годин ми зможемо поновити режим припинення бойових дій. Якщо ми це зробимо, то повернемося на правильний шлях", - наголосив де Містура.

Своєю чергою глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії може відбутися в найближчому майбутньому.

"Що стосується засідання групи, то я не виключаю його проведення у найближчому осяжному майбутньому", - сказав російський міністр, додавши, що для цього повинні бути створені "певні умови".

Нагадаємо, Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій засуджуються атаки на гуманітарний персонал та медичні установи в охоплених конфліктами країнах.