ua en ru

ООН за 13 років отримала близько 2 тис. скарг про сексуальне насильство з боку миротворців

ООН за 13 років отримала близько 2 тис. скарг про сексуальне насильство з боку миротворців Фото: миротворці ООН (flickr.com/un_photo)

Найбільшу кількість випадків насильства зафіксовано в Конго

Організація Об'єднаних Націй за 13 років отримала близько 2 тис. повідомлень про сексуальне насильство з боку миротворців, передає The Associated Press.

Повідомляється, що миротворців і співробітників ООН звинувачують у 2000 випадків сексуального насильства, в тому числі в 700 випадках у Конго, де знаходиться найбільший миротворчий контингент. Також повідомляється, що в 2017 році ООН отримала 43 таких повідомлень, третина з них припала на Конго.

Агентство АР також розповіло про випадок з 14-річною дівчинкою в Конго, яку зґвалтував пакистанський миротворець, після чого жертва народила двох дітей, а ООН так і не надала їй жлдної допомоги. За даними AP, справи про ці випадки або зникали, або передавали країнам, які надавали миротворців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генсек НАТО підтримує введення миротворців на весь окупований Донбас. За його словами, миротворчі сили мають діяти по всій зоні насильства, яке, на думку західних держав, підтримує Росія.