ua en ru

В онлайн-торгах кредитним портфелем "Брокбізнесбанку" зареєструвалися 4 учасника

В онлайн-торгах кредитним портфелем "Брокбізнесбанку" зареєструвалися 4 учасника Фото: всього на торги виставлено 21 лот

На перший онлайн-аукціон з продажу прав вимог ПАТ "Брокбізнесбанк", що ліквідується, який пройде 21 квітня з ініціативи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та товарної біржі "Електронні торги України", зареєструвалося 4 учасника. Про це РБК-Україна повідомила директор Київської філії ТБ "Електронні торги України" Ірина Сербін.

Двоє з зареєстрованих учасників виявили бажання придбати лот номер 200222 - заборгованість юридичної особи в розмірі 139 тис. грн, забезпечену земельною ділянкою і нерухомістю в Закарпатті загальною балансовою вартістю близько 600 тис. грн. Початкова вартість цього лота складає 49,4 тис. грн. Двоє інших учасників зареєструвалися на торги по лоту №200241 - заборгованість юридичної особи в розмірі близько 3 млн грн, забезпечена виробничими і складськими приміщеннями в Закарпатській області, транспортними засобами, депозитами і поручительством фізосіб загальною балансовою вартістю понад 9 млн грн. Початкова вартість цього лота - 1 млн 175 тис. грн.

"З моменту оголошення про проведення онлайн-торгів кредитним портфелем "Брокбізнесбанку" ми спостерігаємо ажіотаж на ринку з боку фінустанов. Ринок знає, що кредитний портфель "Брокбізнесбанку" - один з найбільш забезпечених, тому готовий купувати. У той же час, онлайн торги - новий інструмент для ринку, і більшість фінустанов, які зацікавилися виставленими активами "Брокбізнесбанку", але не зареєструвались як учасники торгів, вивчають нашу технологію торгів та приєднаються до наступних торгів", - пояснила Ірина Сербін.

Як повідомив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Кияк, всього на торги виставлено 21 лот. Вони включають 31 кредитний договір на загальну суму заборгованості 654 млн грн. При цьому загальна початкова вартість кредитів становить 212,6 млн грн. За даними керівників ФГВФО, всі кредити, виставлені на продаж, забезпечені заставами.

Зазначимо, ФГВФО планує виручити від продажу кредитних портфелів банків, що ліквідуються, не менше 7 млрд грн.