ua en ru

Онищенко просить Лутковську втрутитися в ситуацію з "тортурами" щодо Постного

Онищенко просить Лутковську втрутитися в ситуацію з "тортурами" щодо Постного

Народний депутат Олександр Онищенко звертається до уповноваженого з прав людини ВРУ Валерії Лутковської із закликом втрутитися в ситуацію для припинення "катувань" у відношенні Валерія Постного. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Онищенка.

Як повідомлялося, чергове засідання у справі Валерія Постного, який відбудеться сьогодні, Апеляційний суд Києва зобов'язав затримати і "примусово доставити несвідомого" підозрюваного. Адвокати вважають, що феміда не врахувала категоричну заборону лікарів, в тому числі медиків, викликаних НАБУ, щодо загрози життю і здоров'я Постного, і прийняла "упереджене рішення під тиском".


За даними адвокатів, також цієї ночі в 01.20 часу представники НАБУ увірвалися у відділення БСП і намагалися його вивести, однак медики не дозволили, у зв'язку з важким станом здоров'я. Вранці прибуло підкріплення НАБ, і, як пише прес-служба Онищенка, силою будуть намагатися забрати хворого.

"Постного намагаються забрати у безпорадному стані, з метою закрити понад усе! Це робиться для піару та з метою шляхом тортур вибити свідчення",- коментує Ігор Федоренко, адвокат підозрюваного.

Лікарі БСП діагностували в Постного спінальний інсульт, гіпертонічний криз, а також його нетранспортабельність підтвердила лікар швидкої допомоги, викликана детективами НАБУ.

Онищенко просить Лутковську втрутитися в ситуацію з "тортурами" щодо Постного

"Загальний стан вимагає лікування в стаціонарі. По-перше, у нього тиск на 175 110, тахікардія 120 ударів, у нього порушена свідомість, тому він неконтактний. Крім того, кардіограма у нього ненормальна. Там є порушення. Серце теж потрібно лікувати. Я вважаю, що такого хворого не можу супроводжувати, поки він потребує лікування. Такого хворого не можна транспортувати ", - робить висновок лікар швидкої допомоги, викликаний детективами НАБУ.

"Суд повністю виконує замовлення НАБ. Незважаючи на всі застереження лікарів, прийнято рішення силою доставити у вкрай важкому стані мого колишнього партнера Валерія Постного в зал суду. Його стан підтверджують лікарі. Але ні судді, ні детективи НАБУ на це не звертають уваги. Попри зафіксований стан здоров'я, НАБУ в 1.20 приїхали в лікарню до Постного. Які цілі? Яка терміновість? Так просто легше діяти - вивозити під покривом ночі, коли немає ні адвокатів, ні лікарів. Відбувається пряме грубе знущання і тортури над людиною. Прошу Уповноваженого з прав людини ВРУ Валерію Лутковську втрутитися і припинити ці нелюдські тортури", - прокоментував народний депутат Олександр Онищенко, який також фігурує у "газовій справі".

Нагадаємо, Валерій Постний знаходиться в лікарні швидкої допомоги, у відділенні нейрохірургії в несвідомому стані. Раніше суд обрав Постному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 діб з можливістю внесення застави. Заставу було внесено, проте згодом Постному знову було оголошено про підозру по іншому епізоду.