ua en ru

Онищенко спростував інформацію про продаж частини своїх активів довіреним особам Азарова

Інформація про те, що новим акціонером газодобувної компанії "Пласт", що належить народному депутату Олександру Онищенко, стала фірма менеджерів групи екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова є недостовірною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Онищенко.

Прес-служба Онищенка офіційно повідомила, що компанія "Остексперт Лімітед" як і раніше володіє 90% акцій ВАТ "Пласт".

"Газодобувна компанія "Пласт" має 12 ліцензій на видобуток газу в Україні є однією з провідних газодобувних компаній України, тому не було необхідності виставляти частину її акцій на продаж", - прокоментував цю ситуацію сам народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Онищенко.

Політик вважає закономірним, що його робота у депутатській групі "Воля народу" і профільному комітеті Верховної Ради, а також позиція щодо необхідності кардинального виправлення негативної ситуації на газовому ринку України викликає роздратування в певних колах.

"Нові атаки проросійських сил на сході країни яскраво свідчать про те, кому незалежна, у тому числі в питаннях енергетичної безпеки, Україна стоїть поперек горла. Шкода тільки, що через корисливі інтереси "союзниками" цих темних сил іноді стають шановні і незалежні українські ЗМІ", - підсумував Онищенко.