ua en ru

Онищенка оголосять в розшук, якщо він не повернеться в Україну, - Луценко

Онищенка оголосять в розшук, якщо він не повернеться в Україну, - Луценко Фото: Олександра Онищенка можуть оголосити в розшук

ГПУ вже підготувала повідомлення про підозру

Народний депутат Олександр Онищенко буде оголошений в розшук, якщо не повернеться в Україну найближчим часом. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прикордонна служба доповіла, що другого числа цього місяця Онищенко на борту літака залишив Україну за місцем призначення Мінськ", - заявив Луценко.


Він також зазначив, що до голосування за подання на зняття депутатської недоторканності з Онищенка жодна правоохоронна структура України не мала можливості обмежити його пересування.

"Найближчим часом після висунення підозри буде розпочато також процедуру державного і міждержавного розшуку народного депутата Онищенка з тим, щоб притягти його до досудового слідства, а потім і до судового", - додав Луценко.

За його словами, якщо найближчим часом Онищенко не повернеться в Україну, законодавство дозволить притягти його до відповідальності заочно і конфіскувати все його майно.

"У мене в руках повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, це проект підозри народному депутату Онищенку, який зараз буде вручений юридичним службам ГПУ і найближчим часом мною підписаний", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, Рада дозволила арешт Онищенка.